BAHAR

نظر

گلکسی A50 یکی از گوشی‌های میان‌رده‌ی محبوب این روزهای بازار کشورمان است که در این بررسی به‌صورت موشکافانه به نقاط مثبت و ضعف آن خواهیم پرداخت.

بازار میان‌رده‌‌ها نه‌تنها در بازار ملتهب موبایل در کشورمان بلکه در سراسر جهان محبوبیت روزافزونی دارد ازاین‌رو بخش میان‌رده‌ها عموما شلوغ‌ترین دسته‌ محصولات در سبد کالای شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. گوشی سری A در سال‌های اخیر نمایندگان شایسته‌ای برای سامسونگ بوده‌اند و کره‌ای‌ها بخش عمده‌ای از تسلط خود بر بازار را مدیون این سری هستند. سامسونگ نمایندگان سال 2019 را با سیستم نام‌گذاری جدید و برخی تغییرات کلیدی مانند حذف گواهی IP و توجه بیشتر به ترندهای بازار روانه‌ی بازار کرده است؛ تا به امروز 9 گوشی از سری A معرفی شده‌اند. چهار گوشی A10، A20، A20e و A30 اقتصادی‌های این سری هستند و گلکسی A70 و گلکسی A80 بالارده‌های آن محسوب می‌شوند؛ تناسب بین مشخصات فنی و قیمت A50 را یکی از محبوب‌ترین اعضای این خانواده‌ کرده است. ازاین‌رو ما نخست به بررسی این گوشی خواهیم پرداخت.

گوشی‌های قدیمی‌تر سری A را عموما با 4 ویژگی‌ می‌شناسیم؛ نمایشگر باکیفیت، ضد آب بودن، شارژدهی عالی و طراحی فلزی؛ چهار موردی هستند که به‌نوعی امضای سری A محسوب می‌شدند. کره‌ای‌ها برای پیروی از ترند بازار، استفاده از شیشه را پیش گرفته‌اند و برای کاهش هزینه‌ها دیگر سراغ دریافت گواهی IP68 نرفته‌اند. سامسونگ از تراشه‌ی اکسینوس 9610 در گلکسی A50 استفاده کرده که نسبت به تراشه‌ی استفاده‌شده در سری M قدرت‌مند است؛ از طرفی دوربین فوق‌عریض نیز تقریبا در تمام ساخته‌های جدید کره‌ای‌ها به چشم می‌خورد. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و رابط کاربری شسته‌و‌رفته One UI از دیگر مواردی است که در این بررسی به آن‌ها خواهیم پرداخت. 

طراحی

گوشی‌های سری A از نظر مولفه‌های طراحی شباهت زیادی به گوشی‌های ترند بازار پیدا کرده‌اند؛ سامسونگ به‌دلیل U شکل بودن بریدگی بالای نمایشگر نام Infinty-U را برای آن درنظر گرفته و از واژه‌‌ی 3D glasstic برای معرفی جنس قاب پشتی دستگاه استفاده کرده است؛ ترکیب شیشه و پلاستیک با ایجاد بافت زیبایی در پشت دستگاه، بازتابی رنگین‌کمان شکلی ایجاد می‌کند؛ پوشش قاب پشتی مستعد خش‌پذیری است. ازاین‌رو، توصیه‌ی می‌کنیم از قاب محافظ استفاده کنید. گوشی با وزن مناسب 166 گرمی خود و انحناهای قاب‌پشتی به خوبی در دست می‌نشیند و مشکلی از این بابت ندارد. شباهت A50 از نظر طراحی به M30قابل‌انکار نیست؛ بااین‌حال ما گلکسی A50 را در ایجاد حس کیفیت موفق‌تر می‌دانیم. بیرون‌زدگی دوربین‌های پشتی دستگاه بسیار کم‌ است و هیچ لقی محسوسی در استفاده از گوشی روی سطح صاف نخواهیم داشت.

همچنین گوشی از نظر لغزنده بودن در دست امتیاز قبولی دریافت می‌کند و نسبت به نمونه‌های شیشه‌ای عملکرد بهتری دارد؛ البته لک‌پذیری همچنان در این گوشی‌ها محسوس است. اطلاعاتی در وب‌سایت سامسونگ مبنی بر استفاده‌ی این شرکت از گوریلا گلس برای پوشش شیشه‌ی جلویی منتشر نشده؛ طبق انتظار خبری از چراغ اعلان در جلوی گوشی نیست و سامسونگ تنها به قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) برای نمایش اعلان اکتفا کرده است. حاشیه‌‌ای در طرفین و بالای نمایشگر مشاهده نمی‌شود اما بخش پایینی به مانند دیگر میان‌رده‌ها برای قرارگیری تجهیزات نمایشگر حاشیه‌دار طراحی شده؛ 85 درصد بخش جلویی دستگاه توسط نمایشگر پوشانده شده است. کیفیت اتصالات بخش‌های مختلف و فریم پلاستیکی دستگاه مناسب ارزیابی می‌شود و محل کلیدهای پاور و تغییر حجم صدا نیز به خوبی انتخاب شده است. 

سامسونگ برای احراز هویت در گلکسی A50 همانند سری S به سراغ حسگرهای زیر نمایشگر رفته است؛ این حسگرها به‌صورت طبیعی با سرعت کمتری نسبت به نمونه‌های خازنی مرسوم اثر انگشت‌ را شناسایی می‌کنند و قابلیت اتکای کمتری نیز دارند. این حسگرها مدرن‌تر به نظر می‌رسند اما حتی با وجود فشار مناسب و تمیز بودن دستگاه گاهی شما را ناامید می‌کنند؛ در بررسی‌های ما با انگشت‌های متفاوت به‌طور میانگین از هر 10 تلاش 2 یا 3 تلاش در بار اول به شکست منجر می‌شود؛ لازم به ذکر است که کره‌‌ای‌ها از حسگر اپتیکال به‌جای نمونه‌ی اولتراسونیک گلکسی اس 10 در این گوشی استفاده کرده‌اند. استفاده‌ی بهینه از حسگر به زمان نیاز دارد؛ به این معنی که انگشت کاربر باید به شکل صحیح و برای بازه‌ی زمانی خاصی روی حسگر قرار بگیرد. سامسونگ همچون گوشی‌های سری M از سه جایگاه در خشاب سیم‌کارت بهره گرفته است، به این معنی که امکان استفاده‌ی هم‌زمان دو سیم‌کارت و کارت حافظه وجود دارد. 

اگر از کاربران قدیمی سری A هستید، مقاوم نبودن دستگاه دربرابر نفوذ آب برای شما یک عقب‌گرد محسوب می‌شود اما ما حذف این قابلیت را برای پایین نگاه داشتن قیمت کار چندان نادرستی نمی‌دانیم؛ تقریبا هیچ‌یک از رقبا نیز گواهی‌های IP را کسب نکرده‌اند. لبه‌ی پایینی دستگاه میزبان خروجی اسپیکر مونو، درگاه USB نوع C و جک 3.5 میلی‌متری صدا است. شایان ذکر است که گلکسی A50 در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و نارنجی روانه‌ی بازار شده است و نسخه‌ی مشکی در اختیار ما قرار گرفت.

نمایشگر و اسپیکر

گوشی سامسونگ گلکسی A50 از نمایشگری 6.4 اینچی با پنل سوپر امولد بهره می‌برد؛ این پنل در کمتر گوشی زیر 300 دلار در بازار یافت می‌شود و هنوز در گذر این سال‌ها برگ برنده‌‌ی گوشی‌های سامسونگ نسبت به رقبا محسوب می‌شود. رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل یا همان +FHD برای یک میان‌رده‌ کافی به نظر می‌رسد و تصاویر نیز به‌لطف تراکم 403 پیکسل در هر اینچ شارپ به نظر می‌رسند. وجود تنظیمات مربوط‌به حالات رنگ و پشتیبانی از فضاهای گسترده‌ی رنگی در این گوشی را یک نکته‌ی مثبت می‌دانیم که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت. در بحث زاویه‌ی دید نیز گلکسی A50 نمره‌ی قبولی می‌گیرد و بازتاب نور از سطح نمایشگر نیز در حدی نیست که به تجربه‌ی کاربر لطمه بزند. 

منبع: https://www.zoomit.ir/2019/6/15/336853/samsung-galaxy-a50-review/